Alla inlägg den 22 februari 2017

Av MJ - 22 februari 2017 19:08

Förra onsdagen hade jag bokat en telefontid hos min vårdcentral 14.00, denna dag ringer man mig otroligt nog 3 timmar för tidigt. Självklart blir man ju sur speciellt när de ringer och man själv ligger och sover som bäst umder förmiddagen, jag kommer inte ihåg exakt varför jag behövde prata med vårdcentralen.
Det hela slutade med att vårdcentralen ringde upp mig under eftermiddagen istället, vilket var bra att de gjorde. Problemet var att större delen av samtalet handlade om något helt annat, än vad det egentligen skulle handla om.
Hur kommer det sig att felaktiga uppgifter kan föras in i ens jornal? Detta har jag råkat ut för, det är inte att läkaren dikterat något fel eller att något bara är fel skrivet.
Istället finns det uppgifter i min journal om att jag inte tål läkemedlet Cetrizin och att jag får utslag/reaktioner av detta läkemedel (allergimedicin i mitt fall). Detta fick jag höra om ifjol och då lovade man att denna uppgift skulle tas bort, men förra veckan fick jag veta att denna felaktiga uppgift fortfarande fanns kvar. Problemet med detta är att jag ätit läkemedlet Cetrizin i flera år och aldrig varit med om att jag fått varken utslag eller reaktioner på detta läkemedel. Jag var tvungen att vänta till början av mars för att boka tid till läkaren och ta upp detta med läkaren jag får träffa, anledningen att jag skulle vänta till mars var att läkarna höll på med schemaändringar. Detta fick mig ganska irriterad och jag grubblade i ett par dagar, fram och tillbaka. Men i lördags bestämde jag mig för att kontakta Patientnämden via mina vårdkontakter, som nås via 1177.se på nätet.
Sagt och gjort, patientnämden kontaktades och jag fick svar från en handläggare (eller vad nu det kallas hos patientnämden), man skrev till mig att jag skulle kontakta chefen för vårdcentralen ang. problemet med felaktiga uppgifter i min journal. Om jag själv inte ville kontakta vårdcentralen, kunde Patientnämden vara mig behjälplig och skriva ett brev till vådcemtralens chef.
Jag tackade ja till att få hjälp i att framföra mitt klagomål till vårdcentralen, man skulle framföra mitt klagomål och be chefen kolla närmare på detta. Troligen kommer chefen för vårdcentralen kontakta mig framöver i detta ärende, men jag kan tänka mig att det kommer ta ett tag innan det sker.
Så förhoppningsvis kommer det här med felaktiga uppgifter i min journal åtgärdas inom en snar framtid och att man upprättar åtgärder, för att inte liknande saker inträffar i framtiden eller för andra patienter.
Jag bestämde mig för att ta tag i saken och bad om hjälp av Patientnämden, då jag kände att detta var något som jag inte skulle orka fortsätta kämpa med på egen hand.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards