Alla inlägg under december 2019

Av MJ - 9 december 2019 15:19


Ibland är livet bra roligt, var på vårdcentralen i tisdags för att träffa min läkare och för att få lämna prover. Provsvaren som sedan kommer tillbaka, hoppas jag på ska kunna ge ett eller annat svar om vad som är fel på mig och/eller i min kropp.
Mer om det i inlägget Suck...

Även idag blev det en sväng till vårdcentralen, men denna gång för att få hjälp med min näsa. Har den senste tiden haft extrema problem med näsblod, oavsett när på dygnet och hur jag än snyter mig.
Vilken jäkla läkare alltså, självklart är insidan på min näsa väldigt sköra just nu och det är därför jag sökte vård. Enligt läkaren skulle jag fortsätta använda nässpray och smörja upp näsan...
Problemet är atrt jag gjort allt och ingenting som jag kan göra själv, men det funkar ju inte så därför behövde jag hjälp. Sagt och gjort så blev det ingen hjälp på vårdcentralen, så istället får jag skriva en egenremiss till Öron-näsa- och halsmottagningen, här i Borås.
Håller tummarna för att de kan hjälpa mig och nu är det bara för mig att vänta, hålla tummarna att jag snart efter alla helger får träffa läkare på Öron-, näsa- och halsmottagningen.

Av MJ - 8 december 2019 14:33

Av MJ - 4 december 2019 15:37

Det var nog rena rama turen att jag inte blev kvar i stan, efter att ha varit på vårdcentralen.
Eftersom blixthalkan slog till mot Borås och större delen av Västsverige, Västtrafik ställde in all busstrafik i och runt Borås. Säs gick ut med att patienter som inte kunde komma pga halkan behöve ring, akuten blev snabbt överfylld v människor som på något sätt skadat sig i halkan eller pga den.

Väl inne hos läkaren gick det undan, jag fick berätta om orsaken till besöket och för ovanlighetens skull kändes det som att man lyssnade på på mihg. Ännu en gång fick jag höra om att jag är för ung för att ha kommit in i klimakteriet, men läkaren föreslog remiss till gynekologmottagning. För att jag ska bli ordentligt undersökt och förhoppningsvis få veta, om det är något annat fel på mig.
Det blev även att lämna prover och förhoppningsvis kan de ge en fingervisning om saker och ting. 

Av MJ - 3 december 2019 08:40

Dubbeltrubbel, snacka om fullständigt hjärnsläpp eller vad som helst... För en tid sedan ringde jag vårdcentralen, då jag har haft och fortfarande har symtom på att jag skulle vara i klimakteriet. Fick beskedet av sköterskan i telefonrådgivningen, att läkaren skulle kalla mig. Det kom aldrig någon kallelse med posten, och istället kollade jag i min journal på nätet. Där fanns det en tid bokad hos min fasta läkare här på vårdcentralen...

Nu sitter jag här på vårdcentralen, i väntrum 2 och väntar fortfarande. För när jg först kollade vilken tid jag fått till läkaren, tyckte jag att tiden var bokad till 8.15
Klockan passerade 8.15 för en stund sedan och jag blev lite fundersam, så jag kollade min journal igen för att vara på säkra sidan.
I journalen var min tid hos läkaren bokad till 8.45, 30 minuter senare än jag räknat med. Visst hade detta kunnat få mig att bli sur och gnällig, fråga receptionen vad som hänt m.m
Fast för att vara helt ärlig tror inte det hade hjälpt, nu sitter jag trots allt ganska bekvämt tillbaka lutad och kan lika gärna fortsätta vänta. Som tur är jag van att vänta, en 30-45 minuter är inte speciellt lång tid att vänta när det väl gäller. Har lyckats sysselsätta mig med mobilen och detta inlägg, har även en bok med i väskan om väntan blir för långtråkig.
Får hoppas att läkaren går med på att låta mig lämna blodprover för både min struma och klimakteriet, bara för att utesluta det sistnämda. Är så jäkla trött på att hela tiden höra om att jag inte kan ha hamnat i klimakteriet och att jag är för ung, eller så är det en kombination av allt plus symtom på alla andra sjukdimar/diagnoser som jag har. Istället för att tjaffsa emot mig, vilket vården gjort i flera år borde man låtit mig få mina blodprover. Så att dessa kan visa om jag har rätt eller fel, förhoppningsvis får detta ett slut efter dagens provtagning...

Av MJ - 2 december 2019 15:24

Alla behöver ta pauser mellan varven och speciellt nu, när julen närmar sig med stormsteg. Varför inte bara sätta sig ner med en bok, kanske tända ett ljus för att få till den där extra mys stämningen.

Av MJ - 2 december 2019 08:10

Tisdag förmiddag och jag har varit runt på stan en stund, för att shoppa loss ordentligt på rean (Black Week) som pågår just nu. Det var bara på Hemtex som jag verkligen shoppade loss, var i behov av en ny kudde och Hemtex har 30% och jag tog chansen. Är juniorer varje dag man har råd eller tid att springa runt i affärer, och leta kuddar. När jag ändå var i farten passade jag på att gå in på Apoteket för att köpa plåster. 


Beställt garn till förbannelse när det varit rea även på dessa saker och nu hoppas jag att Postnord kunde hantera alla paket och brev som passerar hos dem. Men det skulle inte förvåna mig om jag får vänta ett tag, med tanke på hur mycket paket som beställs under just denna vecka.

I väntan på att Postnord ska leverera mina garnpaket till min brevlåda, passar jag på att sätta mig här på Café Viskan.

Av MJ - 1 december 2019 14:15

Premiärkväll på Borås Stadsteater och jag var där igår kväll, för att se Den oändliga historien.

DN här teatern gör filmen rättvis, nu var det mer än 20 år sedan jag såg filmen om Bastian och landet Fantasia. Men väl inne i salongen blev jag påmind om filmen och handlingen, skådespelarna på scen fick mig att känna mig delaktig i historien och de gjorde ett fantastiskt framträdande. 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards