Alla inlägg under maj 2019

Av MJ - 31 maj 2019 11:49

Jösses Amalia, vad har det tagit åt vädret? Igår var det rena rama stormen ute och regnet bara öste ner, idag skiner solen och livet känns underbart. Oavsett vad får jag passa på och njuta av vädret, passar på och besöker vårmarknaden i Borås centrum.

Det var inte lätt att bestämma sig för hos vilken knalle jag skulle köpa mig en drömfångare, men efter mycket om owch men bestämde jag mig för en kille som för stunden var ensam.
Han hade hur många som helst att välja på, i lika många färger och kombinationer. Vilket gjorde att mitt val mycket svårare, men när jag väl bestämde mig så var valet gjort.
Det blev en svart/vit och inte allt för mycket pärlor i, jag kunde se och känna vilket arbete som låg bakom den färdiga produkten.
Efter att ha gått på marknaden runt 30 minuter och ett snabbt besök på Apoteket, blev det en välbehövlig paus på Cafe Viskan. Var helt slutkörd av att gå bland allt folk och efter en ordentlig promenad, som började på andra sidan Centralbron i Borås. Var nämligen inne på vårdcentralen och lämnade tillbaka en apparat som jag fått låna hem.

Nu sitter jag i mitt gamla hörn här på cafet, ser hur folk kommer och går. Häpnas över hur detta ställe kan förändras, bara genom en ordentlig renovering och nytt möblemang.

Av MJ - 28 maj 2019 10:44

Trött och seg är bara förnamnet för vad jag varit den senaste tiden, och därför har det blivit att jag hållt mig hemma och inte gjort mycket. En del av tröttheten beror garanterat på de höga pollenhalterna, men kan inte vara den enda orsaken till extrem trötthet. 

Uppenbarligen kan det hända väldigt mycket, när man hållt sig hemma 1-2 veckor och inte orkat åka in stan. Här är det full fart på renoveringen,  vilket gjorde att jag fick sitta i andra änden av lokalen, mot vad jag i vanliga fall brukar sitta. Känns lite tråkig att de håller på med renoveringen just nu, men det är inte mycket att göra åt förutom att gilla läget. När väl renoveringen är klar blir det garanterat bra, brukar alltid vara roligt att se hur det ser ut efter att detta café får sig ett ansiktslyft och ändå behåller sin charm. 


Kikade in på Viskan Fusion (tidigare Viskan Vinbar), då det var öppet dit och som gäst fick man kika in dit och även sitta där under sitt besök. Som vanligt var jag nyfiken på hur det ser ut där inne, så jag passade på att kika in. Viskan Fusion var riktigt fint inrett och mysigt, men jag kommer fortsätta hålla mig till Café Viskan som trots allt är det ställe jag trivs bäst på i centrala Borås.

Av MJ - 23 maj 2019 09:55

Japp då var det dags igen, för ännu ett besök på psyk och ibland undrar jag verkligen vad vitsen med terapi faktiskt är.
Ibland undrar jag varför man ska gå i terapi, vad som är meningen och vad det egentligen ska ge mig i långa loppet.
Andra dagar förstår jag fullt ut vad terapin kan göra och hjälpa mig med, för då har jag antagligen specifika saker som jag behöver hjälp att bearbeta.

Varför ska man ha 40 liter parfym på sig, eller den parfym som luktar mest?
Vad är det för fel på folk?
Detta är verkligen någon som får mig att undra...  Detta svar bara att människor inte vet eller bryr sig, om att det finnspersoner som mig som inte tål starka parfymer eller dofter.

Av MJ - 16 maj 2019 19:59

Tänk vad livet vore enklare om alla ibland kunde ha tråkigt, och inte göra så stor grej av det.
Den här veckan är en sådan däf tråkig vecka för min del, har inte pengar för en fika på stan men det gör inget. För jag är ärligt talat mer än nöjd med att vara hemma och ha tråkigt, slipper vänta på bussen.
Gå till och från busshållplatsen, köa med andra för att gå på bussen på hemvägen m.m Jag skulle säkert kunna komma på fler saker som kan vara tråkiga, med att behöva ge sig av till stan.
Men det struntar jag i nu, även om jag under veckan haft tråkigt hemma så har jag ändå fått gjoet saket och stundtals haft det ganska roligt.

Tisdags var jag på psyk, för ännu ett besök och denna gången var det ett riktigt givande samtal. Känslor och tankar var det som toägs upp och hur dessa kan påverka mig i olika situationer, tänk hur människan kan styras och kontrolleras av något så enkelt som en känsla eller tanke. 

Av MJ - 12 maj 2019 18:00

Äntligen söndag kväll igen och det känns så skönt, då jag äntligen kan sova ut imorgon. Många tar sovmorgon på helgerma, men det kan jag inte göra då jag nästan alltid väcks mellan 6 och 7 på helgerna.

Vilken vecka det har varit, av någon anledning har jag haft skrivkramp bmxn ska kalla det under veckan. Å andra sidan har jag varit fullt upptagen med mitt handarbete, som jag håller på att sy och så har jagen väldigt spännande bok att läsa. Det har liksom inte blivit av att jag skriver, men nu får jag göra ett försök.

Början av veckan var jag verkligen snurrig, blandade ihop dagarna och vilken tid jag skulle vara på vilket ställe. Som tur är så löste det sig i slutänden, och det blev otroligt lugnt hemma i ett par dagar då mamma var iväg på facklig resa med kollega. Så i torsdags var detdags att bege sig till Landvetter flygplats, för att hämta mamma med kollega. 

Lovad att möta upp dem på flygplatsen och samtidigt fick jag chansen att se vad som händer där, då Landvetter växer åt alla håll och kanter.

Av MJ - 6 maj 2019 17:23


Vissa dagar är helt hopplösa och hjärnan har svårt att hänga med, idag var det fullständig härdsmälta. Jag skriver alltid upp tider jag får till vården eller tider för andra viktiga saker, trots detta så åkte jag till fel ställe och på fel dag. Av någon anledning hade jag fått för mig att jag skulle vara på psyk och att jag skulle träffa sjukgymnast/arbetsterapeut imorgon. Verkligen inte lätt när hjärnan inte med och man inte kollar kalendern.

Som tur är hamnade jag efter mycket om och men på rätt ställe, Älvsborg Rehab Centrum där jag hade tid för uppföljning på min nacke klockan 11.00. 

Hur som helst så blir resten av veckan ganska lugn, med endast besök på psyk imorgon inplanerat. 

Av MJ - 6 maj 2019 12:55

Det måste verkligen vara upp och nervända världen, för början av maj brukar inte vara så här kall. Inte heller ska det komma snö eller snöblandat regn, bara så där i början av denna månad. Man kan verkligen undra vad som är fel och inte, men i vilket fall så har det kalla och ruskiga vädret fått fart på städningen av garaget.
1988 flyttade min familj ut till det hus, där jag än idag sitter i vid köksbordet. Garaget byggdes innan 90-talet kom och vad jag kan minnas, så har det aldrig varit någon ordentlig ordning på saker och ting.
De aenste åren har oredan ute i garaget bara blivit värre, utan åtgärder. Tills att våren 2019 kom och plötsligt har det slagit runt i pappas huvud, för nu helgen var han inspirerad att fortsätta städandet av garaget. Måste hänt något eftersom detta verkar vara någon form av mirakeL... Mirakel och under har skett förr, och de kommer fortsätta ske.

Som sagt så börjar det likna något i garaget, samtidigt som grejandet i garaget ger han semester från alla tusentals projekt som för stunden pågår i trädgården.

Ibland kan det vara bra för människan att vädret slår om, för då får man prioritera om och göta något annat istället. Det går ju inte att lägga nya rabatter eller att gräva upp gamla buskar, som man inte ska ha medan det snöar, regnar och haglar om vartannat.

Av MJ - 5 maj 2019 15:11

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards