Alla inlägg under juli 2019

Av MJ - 28 juli 2019 19:12

                                                                     

Av MJ - 27 juli 2019 20:43

Sjuttons gubbar vad jag ser fram emot måndag morgon, och äntligen få vara ensam hemma hela långa dagen.
Tänker inte börja gnälla om att det är för varmt och att värmen hållt på för länge, men en sak är säker och det är att värmen går fllk åt huvudet...
Ser det bara här hemma, kan inte säga något utan atr bli ifrågasatt och utskälld av en specifik person. Jag har mina problem med det psykiska och annat av olka orsaker, men det finns en person som är så sönderstressad att det inte liknar något. Värst av allt är att personen inte inser eller inte vill inse faktum, att detta påverkar resten av hushållet negativt...
Får fundera på hur detta ska hanteras eller inte hanteras, på bästa sätt.

Trots värmen och stekande sol från klarblå himmel, blev det ett besök vid Varbergs fästning och det var verkligen länge sedan mitt senaste besök.
Efter det bar det av mot Ullared och Gekås för shopping, väl ine på Gekås var det nästan så att jag ångrde att jag följde med över huvud taget. Det bara för att det var så jäkla tjockt med folk inne i varuhuset och det i kombination med värmen... Om mannu ska in i en stor affär och handla, se till att inte blockera gångarna och parkera inte hur som helst. Som så många gånger förr konstaterar jag att där shoppinglusten flyger in i huvudet på folk, där flyger allt jävla vett ur huvudet på dem. Nu pratar jag om en grupp av människor som är inne på exempelvis Gekås och handlar, jo de går långsamt i bredd med sina kundvagnar. Man parkerar sig en stor grupp mitt i gångstråket och blockerar för övrigare shoppare som vill fram...

Nu sitter jag här och gnäller igen, tänker säkert någon av er. Japp här sitter jag och klagar över hur folk beter sig inne på bland annat Gekås, kanske är jag inte bättre än dessa jag gnäller över. Kan erkänna att jag anser mig inte bättre än någon annans min omgivning, skillnaden på mig och vissa andra är att jag försöker visa hänsyn och se till att jag inte ställer mig ivägen för någon.

Av MJ - 25 juli 2019 14:05

Alla drabbas vi av oturen ibland och idag var det min tur, eller snarare så var det mina glasögon som fick sig en smäll av oturen.
Hade precis kommkt hem från stan och skulle byta från solglasögonen, när jag hörde en liten smäll från bågarna.
På något sätt hade två av metalldelarna i bågen bara släppt från varandra, och detta utan att jag gjort något speciellt. Se bilden ovan för att se skillnaden...
Jag hämtade glasögonen hos Direkt Optik i början av april och aldrig varit med om något liknande, så det var bara att ringa butiken och förklara saken. Glasögonen får åka in på undersökning i eftermiddag och förhoppningsvis kan jag få bågarna lagade, utan att det ska kosta mig något.
Återstår att se vad som sker och vad personalen säger om glasögonen, bara hålla tummarna och hoppas på det bästa.
Tur för att jag har mina gamla glasögon kvar, för annars hade jag haft problem att se och på köpet wn redig huvudvärk.

Av MJ - 22 juli 2019 12:58

Verkligen inte lätt när man inte kommer ihåg att man är tillbaka i lilla Borås, och att mycket om inte allt pausas under semestertider. Märkte detta för en stund sedan i en korsning, som ska göras om till rondell och korsningen är ett vägarbete sedan tidigt i våras. Blir intressant å se om korsningen blir klar detta året eller om det är som vanligt i Borås, att alla vägarbeten tar minst 6-12 månader att färdigställa. 

Igen är det dags att sätta sig en stund i ett väntrum, denna gång på psyk. Då jag har möte inbokat med av två personer som håller i en grupp, som jag ska börja i under september och idag blir det att få lite mer information. 

Av MJ - 21 juli 2019 10:14

Borta bra men hemma bäst...
Efter att ha återhämtat mig från resan till Sankt Petersburg, så blev det att ge sig ut i skogen och kolla hur mycket blåbär set finns. Visade sig bli ett helt okej blåbärs år och även lingon verkar det trots allt bli.

Av MJ - 15 juli 2019 09:49

Av MJ - 15 juli 2019 08:56

Fansiken om inte jag är bland de första av färjan, när vi lagt till i hamnen. I vanliga fall brukar det stå ett stort gäng asiater, som bildar en slags asiatisk mur och hur mycket man än försöker så kommer man förbi dem.
Så idag blev det att parkera sig nära utgången och ställa resväskan nära utgången, så att det bara att ge sig iväg när väl dörrarna öppnas. Tidigt som sjuttons bestämde jag mig för att mitt bagage skulle stå närmst dörrarna, så att jag skulle vara den förste eller bland de första att gå av färjan och få svensk mark under fötterna. Denna gång lyckades jag med det hela och fort som sjuttons bar det av till busshållplatsen, där chaufför och reseledare möter upp med bussen.

Av MJ - 15 juli 2019 07:07

Frukostbuffe, Stockholms skärgård och jag är i skrivande ögonblick först i kön. Får se hur länge det tar innan alla asiater kommer och ska försöka ta sig in först, utan att det faktiskt redan ståe folk i kö.
Kommer garanterat bli värsta rallyt in, när väl dörrarna öppnas för alla vill in samtidogt och då gäller det att vara redo med armbågarna.


För ovanlighetens skull har jag äntligen haft en natt med betydligt fler timmars sömn, än under hela resan. Trots detta har jag stora, mörka ringar under ögonen och det är med nöd och näppe som jag orkar hålla ögonen öppna för stunden. Det blir att försöka sova lite på bussen hem till Borås, vill säga om jag nu lyckas med att sova.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards