Alla inlägg under juli 2019

Av MJ - 14 juli 2019 18:38

Av MJ - 14 juli 2019 17:23

Av MJ - 14 juli 2019 12:14

Äntligen har jag passerat gränsen mellan Ryssland - Finland, och det är så skönt att så gott som vara hemma igen.
Att passera gränskontrollen på ryska sidan gick väldigt snabbt och utan några som helst problem.
Finland räknar jag som hemma efter Sverige och för att jag pratar finska, men också för att jag semestrat i landet under hela mitt liv.

Av MJ - 13 juli 2019 17:48

Av MJ - 13 juli 2019 17:47

Äntligen, vilken lättnad det var att parkera rumpan i en soffa i hotellets lobby. Efter en lång dag med både det ena äventyret efter det andra, så vore det konstigt om jag inte hade ont i fötterna.
Förmiddagen ägnades först åt rundtur på Peter Paul fästningen, följt av en båttur på floden Neva. Vilken dag det har varit och så mycket som bara denna dag har erbjudit, det blev även en promenad på Sankt Petersburgs paradgata Nevskij Prospekt på egen hand. Bussen stod parkerad vid en park, precis vid Nevskij Prospekt så möjligheten att åka med bussen till hotellet fanns. Annars fick man ta sig tillbaka på egen hand, vilket jag varken orkade eller kände för om jag ska vara helt ärlig.
Väl tillbaka på hetellet var det bara att vända på rummet, då jag skulle ut på äventyr på helt egen hand. Det bar av bort till ett postkontor i närheten av hotellet för att införskaffa frimärke, så att jag fick iväg det sista vykortet här ifrån Sankt Petersburg. Innan avresan som är imprgon och jag ser verkligen fram emot att få bege mig hemåt, men än är ju inte resan över. Fast de 2 kommande resdagarna får det bli mer av, under de kommande dagarna.

Av MJ - 12 juli 2019 16:11

Äntligen ett par timmars fritid här i Sankt Petersburg, att spendera bäst jag vill och önskar. Känns underbart att bara luta mig tillbaka och avnjuta en kopp cappucciono, i hotellets bar som är placerad mellan reception och resturang. Efter förmiddagens strappats på Peterhof palatset och dess parker, med fontäner och dammar med statyer, så gav jag mig ut i Sankt Petersburgs trafiken på egen hand. Var verkligen ett äventyr att bege sig ut på stan med kollektivtrafiken, utan att kunna språket men med viljan och nyfikenheten.
Det blev en busstur för att besöka butikskedjan Prisma från Finland, som ligger ett par hållplatser bort och i samma komplex som Hotell Moskva.

Av MJ - 12 juli 2019 04:46

God morgon världen, det är med Google Translat som jag försöker lära mig några ryska ord/fraser. Än så länge har jag inte försökt att prata ryska, men det är bra med Google translat i mobilen när man pratar med personalen här på hotellet. Det blir lättre för mig att göra mig helt förstod, om jag inte kan förklara mig ordentligt på engelska.
Nu sitter jag här på hotellrummet och väntar på att det ska bli dags för frukost nere i restaurangen, all väntan...

Äntligen har jag fått en natts ordentlig sömn, efter flera nätter med extremt lite sömn. Troligtvis tog allt promenerande igår knäcken på mig och det känns otroligt skönt att ha sovit ut, nu hoppas jag orka med hela dagens alla äventyr.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards