Alla inlägg under november 2016

Av MJ - 13 november 2016 12:29

Av MJ - 12 november 2016 19:42

Det rapporteras om flyktingar som inte får rätt vård och att processen ang. asyl tar lång tid, ibland allt för lång tid. Det rapporteras enormt mycket om demostrationerna runt om i USA, efter presidentvalet och även om krig runt om i världen. Detta får mig att undra varför man inte någonsin rapporterar om hur svårt det är få hjälp, rätt diagnos eller rätt medicin inom exempelvis psykiatrin. Man rapporterar inte om hur svårt det kan vara för en "svensk" att komma in på svensk arbetsmarknad, man berättar inte om vad som händer inom den försämrade äldreomsorgen eller sjukvården över lag.
Min fundering är följande; Hur kommer det sig att man rapporter om vissa saker, medan det inte ens nämns om saker som faktiskt har med mig och andra som svensk att göra. Hur kommer det sig att media, nyheter och tidningar kan rapportera om olika saker, ta bara lärarbristen som exempel. Detta har det pratats om hur länge som helst om i olika media, men vad gör den svenska regeringen och ansvariga i landet Sverige?

Det rapporteras även om om folk som blir utförsäkrade från Försäkringskassan, pga att någon idiot inom det styrande planet i Sverige anser att sjukskrivnings talen är för höga.

Jag bryr mig för sjuttons gubbar inte om nyankomna barn och unga inte mår bra, och att deras psykiska hälsa försämras. Jag har själv gått igenom ett helvete och var tvungen att göra ett livs avgörande val, göra något som jag skulle ångra och leva med resten av mitt liv eller ta livet av mig. 

Enligt mig måste det till många kraftiga och drastiska åtgärder för att få ordning på Sverige, jag är född och uppvuxen i detta land, betalar min skatt och försöker göra min del för att bidra till samhället. Men vad får jag för det? Inte ett jävla skit, dags för samtliga i regeringen och riksdagen att göra något åt situationen som Sverige just nu befinner sig i. Jag är jävligt trött på att dagligen läsa och höra om brott, krig och misär runt om i landet, det är dags att göra något åt alla saker här hemma i vårt eget land. 

Av MJ - 10 november 2016 16:04

En tupplur på 1,5 timme kan göra gott, men sjuttons gubbar vad gott det hade varit att få ligga kvar i sängen. Önskar att jag hade haft lång ledigt, så jag i princip kunde bosätta mig i min säng. Verkar som att jag kommit in i en trötthets period och det enda jag vill göra är faktiskt att sova, vilket är hur jobbigt som helst.
Då det inte blir speciellt mycket annat gjort, nästan så att jag knappt orkar kolla på Rapport om kvällarna. Jag får försöka bita ihop och hoppas att den här tröttheten beror på att det har blivit mörkare ute, fast säker kan jag ju inte vara.
Idag kan min enorma trötthet till viss del bero på att jag nästan tagit ut mig på jobbet idag, med att packa väska efter väska. Sedan känner jag fortfarande av slitet från i tisdags, då jag hjälpte till att lasta lastbilen som skulle ner till Litauen. Träningsvärken jag hade igår var banne mig inte nådig, sedan får inte smällen mot örat/huvudet glömmas. Då en låda plötsligt anföll mig från ingenstans, verkligen inte lätt att vara mig...
Usch, usch och åter usch för den här jävla kylan som har tagit kontrollen. Tycker inte alls om detta och ännu jobbigare är det, att behöva gå hem från bussen efter jobbet. Speciellt med tanke på den isande vinden som varje dag har blåst, men förhoppningsvis ska det bli lite mildare framöver. Bara hålla tummarna för att det blir mildare och förhoppningsvis blir det även mindre halkigt, men det återstår att se hur det blir med den saken. 

Av MJ - 9 november 2016 16:03

Snö och kyla kan jag stå ut med med till viss del, men när det blir halt blir det farligt för mig att ge mig ut. I princip enbart av anledningen att jag varje vinter vurpar minst 1 gång, och nu när det är isgator i princip över allt utan att det grusas blir det ännu värre för min del.
Fast än så länge har jag inte råkat ut för några missöden, ta i trä, och det får jag vara väldigt glad över.
Det jag inte förstår är hur Borås Stad kan med att säga att man i förata hand prioriterar vägarna i första hand. Med andra ord säger man rätt ut att man fullständigt skiter i oss, som måste ut till fots och på cyckel på av olika anledningar. Uppenbarligen skiter man i att folk kan skada sig allvarligt och bli sjukskrivna, men det är ju uppenbarligen inget Borås Stad vill veta av. Så länge bil och busstrafiken fungerar, kan man skita i resten av världen...
I vilket fall som helst är jag glad över att jag än så länge inte råkat ut för något missöde, när jag varit ute och gått på väg till och från jobbet. Istället har jag en jävla träningsvärk i axlarna, efter att ha hjälpt till med att lasta bilen igår på jobbet. Det blev att kära säckakärra med lådor och packa dessa i lastbilen under en 30 minuter, innan mina krafter tog slut.
Till råga på allt blev jag en levande krockkudde för en låda som kom farande, lådan lyckades träffa mig precia över örat. Min vanliga otur att drabbas av konstiga saker, eller hur jag nu ska förklara saken.

Av MJ - 8 november 2016 20:34

Good luck Hillary!!

Av MJ - 8 november 2016 15:37

Ibland kan jag få för mig att det är i Stockholm jag bor, det bara för att det är vägarbeten och grävs över allt. Men det finns en liten skillnad, nämligen så kan man gräva upp ett stort jävla hål mitt i gatan eller efter trottoaren och sedan lämnar man hålet. Kan gå 1-3 veckor innan man ser en kotte vid grävt hål, vilket gör att man undrar vad ansvariga för hålet m.m håller på med.
Det nya stora gräv projektet i Borås är bussområdet utanför sjukhuset SÄS, då man ska göra i ordning området. Kan konstatera att vid de tillfällen som jag nu varit uppe vid sjukhuset, så har det varit full aktivitet. Detta projekt är något som man verkligen satsar på att få klart och det hör till ovanligheterna för lilla Borås. 

Av MJ - 6 november 2016 12:51

I vanlig ordning när snön drar in över Sverige, blir det bara kaos i delar av landet och det är alltid i den södra delen.
Å ena sidan kan jag förstå att det blir vissa störningar i trafiken, t ex tågtrafiken drabbas ju varje år när snön slår till. Lastbilar/långtradare är smarta att stanna, när de inte vill riskera eller ta chansen att köra av vägen när halka och snö slår till runt om i landet.
Det som aldrig kommer att sluta förvåna mig är folks idioti och dumhet när det gäller trafiken och bilkörning, just i kombination med halka och snö. Hur svårt kan det vara att förstå, kör du med sommardäck ute är du en ENORM trafikfara för alla runt omkring dig och det trots att du kanske tror att du är en säker förare. Minsta lilla fel du gör, så händer det med stor säkerhet en olycka och det kommer du som är orsaken till olyckan. Vill du ha det på ditt samvete? 

Jag är av den åsikten, det är bättre att ge sig ut på vägarna i god tid och inte stressa. Skulle nu situationen bli sådan att du kommer bli sen dit du ska, ja då kontaktar du stället och medelar att du kommer senare pga vilken nu orsaken än må vara. 

Nu när det råder både snö och halka ute på många av vägarna runt om i landet, kan man inte åtminstone tänka på alla som finns runt omkring sig själv? 

Så om du inte satt på vinterdäcken på bilen, se till att den står parkerad imorgon...

 

Av MJ - 4 november 2016 18:02

Suck och åter suck för att det ska komma mer förbannad snö, suck!
Bara gilla läget, inse att jag inte kan styra vädret och så får jag vara glad över att jag inte behövde ge mig ut i detta väder. Har njutit till viss del av att kunna ligga kvar i sängen och bara vara, sen har jag passat på att läsa en massa under dagen.
Har precis påbörjat läsningen av Sov du lilla videung, Cilla och Rolf Björlinds senaste bok. Gillar du detta författarpar är detta em bok som absolut måste läsas, kan bara konstatera att den fångade mig från första stund. Även om det ännu inte har hänt värst mycket, så har jag efter 20 sidor en känsla av att det kommer hända många spännande saker i boken.
Så det är med spänning som jag läser vidare och med stort nöje som jag rekomenderar, Sov du lilla videung...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards