Alla inlägg den 16 september 2016

Av MJ - 16 september 2016 11:59

Jag har åkt på ett antal kryssningar kringar Östersjön genom åren, men Helsingfors är ändå huvudstaden jag besökt flest gånger när jag varit på kryssning. Så även i år och denna kryssningen var absolut den bästa, av samtliga kryssningar.

59 nationaliteter på väg till Helsingfors och 57 nationaliteter på väg till Stockholm, även amerikanare som är lätta att känna igen när de pratar. Mig veterligen har det nog aldrig varit så här många nationaliteter påsen och samma gång, när jag varit iväg på kryssning. Samtidigt är det på många sätt trevligt närmast är passagerare från världens alla hörn med på färjan, blir inte att man hör samma språk överallt och hela tiden. Med så här många nationaliteter ombord på färjan, så följde även mängden av barn och minisar (baby) och dessa var verkligen överallt på färjan. Om man inte såg barnen/minisarna, så var en sak säker och det var att man hörde dem så fort de var i närheten.

Som det var många nationaliteter var det med säkerhet lika många dubbelgångare, både kändisar och sådana personer som jag känner privat. Var jag än vände mig om så var det en kändis dubbelgångare där, vid något tillfälle tyckte jag mig se en av pappas kompisar på färjan men det visade sig vara kompisens dubbelgångare.

Sightseeingen var verkligen något speciellt, vill man se stora delar av Helsingfors ska man absolut åka på sightseeing. Vi besökte även Bergskyrkan, där vi fick ta en liten promenad och kolla in i kyrkan och detta är ett måste om man har tid över. Under rundturen i bussen fick vi lyssna på informationen i hörlurar, vilket gick hur bra som helst och det gick att välja på 5 olika språk tror jag. Det var information om staden i sig, platser, monument, folket, krigen Finland varit med i och mycket annat som man fick ta del av under denna sightseeing.

Efter att ha besökt Bergskyrkan som man faktiskt har sprängt in i ett mindre berg, lyckas jag med det nästan omöjliga. Eller rättare sagt lyckas med sådant bara jag lyckas med, jag smäller i knät under bordet på bussen och får ett väldigt fint blåmärke. Kanske inte syns så värst tydligt nu men jag lovar att det kom en lång ramsa med svordomar och annat, när jag väl satte mig igen.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards