Alla inlägg under februari 2020

Av MJ - 26 februari 2020 12:21

Idag har innehållt både roliga, bra saker och sådant som är mindre roligt.
En stund innan jag skulle iväg till tandläkaren, fick jag ett överraskande besked av min handledare. Nämligen att jag får vara kvar på Compass och arbetsträna fram till 31 maj, en förlängning med över 2 månader.
Det mindre roliga idag var hos tandläkaren, när jag fick kostnadsförslaget på hur mycket det kommer att kosta mig för att fixa i ordning min mun.
En mindre chock var det att höra summan 11237 kronor, men ändå inte så farligt som det kunde blivit. Får vara glad över att man får hjälp av Försäkringskassan, då jag kommer behöva renovera tänderna till max. Allt från att bli av med tandsten till att laga flera hål, samt 2 rotfyllningar. Lovar att allt detta kommer kännas i min plånbok, under processens gång. Men när det väl gäller munnen och tänderna, så får det helt enkelt kosta. Även om tandvården också borse gå under sjukvårdens högkostnadsskydd.

Så nu blir det att fira lite, med tanke på att jag trots allt fick glädjande besked från Arbetsförmedlingen, det är verkligen en lättnad att veta att jag blir kvar på Compass ett tag till. 

Av MJ - 25 februari 2020 15:55

Av MJ - 20 februari 2020 15:06

Av MJ - 19 februari 2020 19:15

Uppföljningar hit och dit, kanske är det inte så konstigt om man aldrig får några klara besked från Arbetsförmedlingen och personalen där.

Pratade med handledaren under tisdags förmiddag, för att diskutera en sak inför dagens uppföljning med förmedlaren. Ville veta vad handläggaren tyckte och tänkte, om min plan om att försöka bli kvar på Compass och fortsätta min arbetsträning. Funderade på om jag kunde gå över på Aktivitets- och Utvecklingsgarantin, då jag inte får vara kvar på Compass med rehabersättningen. 


Under uppföljningsmötet med förmedlaren, fick jag chansen att ställa frågan om det fanns någon som helst chans för mig att bli kvar på Compass. 

Problemet var att jag varit inskriven för kort tid för att få gå över till Aktivets- och Utvecklingsgarantin. Så den kunde jag inte gå över till och det var inte hela världen, för att vara ärlig. Men hon skulle höra sig för med sina chefer och andra ansvariga personer, för att undersöka saken om det fanns något sätt för mig att bli kvar på Compass. Sa att jag var beredd att få ett nej på min förfrågan, men att jag ändå ville få veta om det så fanns en ynka lite chans för mig att kämpa vidare på en arbetsplats där jag känner mig trygg och fungerar. 
Men jag var fortfarande inskriven i Samverkan, vilket skulle innebära att jag definitivt var tvungen att byta arbetsplats oavsett vad. Handläggaren tyckte inte det vore konstigt om jag gick ner i arbetstid under en period, vid byte av arbetsplats... Ursäkta, hur tänker du nu människa? Det är väl inte meningen att jag ska behöva halvera min arbetstid, enbart för att jag behöver byta arbetsplats och inte vet hur mycket jag faktiskt klarar av. 


Hur som helst så kändes trots allt som ett bra möte med handläggaren från Arbetsförmedlingen, var som sagt beredd på ett bankt nej på direkten när jag lagt fram mitt önskemål. Så jag får vara glad över att handläggaren skulle undersöka saken och återkoppla till mig samt handledaren, inom ett par dagar.


Av MJ - 17 februari 2020 12:50

Som tur är det måndag lunch och om ca 1,5 timme ska jag vara hos sjukgymnasten, förhoppnimgsvis kan hon hjälpa mig med min rygg. Om inte sjukgymnasten kan hjälpa mig, blir det att se till att jag få träffa läkaren och få värktabletter utskrivet som imorgon.

Det sköna är att jag överlevde förmiddagens arbetspass, stundtals hade jag lust att bara lägga mig raklång på golvet och skrika. Ryggen är en fullständig katastrof och jag vet verkligen inte vad att göra, just nu kan jag bara invänta besöket hos sjukgymnasten. 

Som tur behöver jag inte bege mig ut på en stund, istället får Silfverbielke hålla mig sällskap en stund innan det är dags att ge sig ut i ovädret igen. Rena rama skitvädret ute, det var knappt att jag tog mig över Södra Torget (busstorget) till Café Viskan pga allt regnande. Kom en rejäl skur från ingenstans och vattnet i Viskan håller på att översvämma Stadsparken. 

Av MJ - 16 februari 2020 20:40

Är det slutet som närmar sig? Jordens undergång kanske, eller är det någon högre makt som utsätter mänskligheten för alla plågor som bara går. Det har regnat och blåst stormbyar om vartannat, nästan så det inte ens är värt att tänka på att ta sig ut i trädgården för luft. 
Till och med fåglarna har haft det svårt under helgen i blåsten, men de små liven har kämpat på mot blåsten för att ta sig till maten vid tvättlinorna. 

Av MJ - 14 februari 2020 14:36

Ibland har jag verkligen lust att ge upp, lägga mig mitt på vägen och hoppas att en lastbil kör över mig. Detta för att jag har sådan jäkla värk i ryggen, sedan 2 månader tillbaka om inte mer. Besöket hos fysioterapet och naprapat hjälpte mig att vara smärtfri i 2-3 dagar, och sedan dess har smärtan bara blivit värre.
I början av veckan ringde jag vårdcentralen, pga smärtan i ryggen och det faktum att jag inte klarar av smärtan längre. Förklarade läget att inget jag provat har hjälpt och att jag önskade få träffa läkare, samt önskemål om att få värktabletter utskrivet.
Fick till svar att jag skulle kontakta sjukgymnasten jag varit hos och att de skulle göra en ny bedömning, om hurvida jag behövde träffa läkare eller inte med ryggen.
Ringer sjukgymnasten för att boka en tid, som är på måndag eftermiddag 14.15
Så nu sitter jag här med en jäkla trevlig smärta i ryggen, som får mig att bryta ihop stundtals och som inte värktabletter inte biter på. Bara bita ihop, ta varje minut som den kommer och försöka överleva tills på måndag eftermiddag.

10.00 hade jag en tid hos min läkare på vårdcentralen, kände imorse att jag inte orkade med det som skulle avhandlas vis denna tid. Så jag bokar av tiden hos läkaren via 1177, men till jobbet för att försöka klara av någon timme där.

På väg till vårdcentralen som inte svarat på min avbokning, ringer en sköterska 9.45 mig och vill boka om tiden till i eftermiddag. Läkaren var tvungen att åka iväg på något akutärende och det kan jag köpa, men jag förklarade för sköterskan i telefon hur läget var. Att jag inte skulle orka komma in på eftermiddagen pga smärtan i ryggen, så istället fick jag en tid i början av nästa vecka.

Av MJ - 11 februari 2020 20:03

Herr Triniti kav vara underbar och skötsam, men en jäkla plåga andra gånger.
Fågeljägare på dagarna och skön sjungande Pavarotti, under nätterna och framåt morgonkvisten... Verkligen inte lätt få ordentligt med sömn, när man med jämna mellanrik efter midnatt väcks av katten drar en opera nere i köket.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
<<< Februari 2020 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards