Alla inlägg den 30 maj 2020

Av MJ - 30 maj 2020 20:32

Det är verkligen på tiden att något görs åt vården i Sverige och alla dessa förbannade vårdköer.

December 2019 skickade min läkare remiss åt mig till kvinnokliniken SÄS Borås, nu har det gått över 5 månader sedan detta skedde. Förra veckan började jag bli allt mer frustrerad, då jag väntar, väntar och hör ingenting angående om jag kommer få en tid snart eller inte till gynekologmottagningen. Det är ett helvete nu när våren passerat och sommaren tagit grepp om Sverige, då mitt problem är att jag får extremt jobba värmevallningar. Dessa vallningar kan komma när och hur som helst, oavsett vad jag gör och det känns spm att jag kokar inombords. Som det inte räcker med känslan av att kokas, så är det dessa svettningar jag måste stå ut med. Kan inte gå någonstans utan att ha en handduk med i ryggsäcken, då jag aldrig vet när jag plötsligt ska börja svettas. 


Hur sjuk ska jag behöva vara för att man ska kunna ta emot mig? Det har gått så långt att jag börjar ha väldigt mörka tankar och funderingar på att avsluta mitt liv. 

Kontaktade gynekologmottagningen SÄS, via mina vårdkontakter och ganska snabbt fick jag svar på mina funderingar angående min remiss, nämligen att de har en extrem hög belastning på kvinnokliniken och saken blir inte bättre av att Corona plötsligt slog till. Vilken jävla ursäkt!

Jag kan köpa att jag som patient får vänta mer än 3 månader i vissa lägen, men att behöva vänta över 5 månader och själv behöva kontakta mottagningen för hjälp är inte okej. I minfartyg kontakt med kvinnokliniken fick jag till svar att man satt upp mig på väntelistan över patienter som skulle kallas någon gång. Men när visste man inte och "jag är välkommen att söka akut" om jag skulle bli sämre, undra vad personalen på akuten skulle säga om jag gick dIT och förklarade min situation. "Jag mår skit, står inte ut med mina jävla värme vallningar och svettningar dygnet runt. Gynmottagningen tar inte emot mig för de har inte tid, om jag inte får hjälp tar jag livet av mig."

Lutar åt att jag skulle hamna på psyket ganska fort, så jag funderade ett par varv till och kontaktade gymottagningens tillgänglighetskordinator istället och där fick jag betydligt mer hjälp. DeNna koordinator tog mina uppgifter, skrev ut min remiss från vårdcentralen och skulle kolla med läkaren, om jag istället kunde bli remitterad till Göteborg och en klinik där. 

Blir intressant å se den närmaste tiden om jag får remissbekräftelse från klinik i Göteborg eller om det är någon på SÄS, som meddelar att jag måste fortsätta vänta på vård här i Borås. 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards