Direktlänk till inlägg 21 mars 2016

En dans på rosor....

Av MJ - 21 mars 2016 10:45

Livet är en dans på rosor säger man ibland, att leva med ångest och andra psykiska problem gör att livet många gånger är allt annat än en dans på rosor. Det har jag många egna erfarenheter av, då jag gång efter gång gått in i väggen och gjort otaliga (ibland oförlåtliga) misstag, men jag har lärt mig så många saker efter vägen och många intressanta människor har jag mött under resans gång.

Att leva med pyskisk ohälsa är inte lätt och för många är det en kamp varje dag, för min del har det blivit lättare att både hantera min ångest och att leva med den. Jag har lärt mig att hantera ångestfyllda situationer och hur jag ska möta andra människor, som kan och ofta säger saker som leder till att ångesten dras igång igen. Sedan har jag inte den bästa ekonomin och mängder av skulder får jag dras med, men jag kämpar åtminstone för att bli av med mina skulder och jag försöker varje månad göra rätt för mig ekonomiskt. Vilket i slutänden leder till att jag inte har så mycket pengar över, när räkningar är betalda, mediciner är köpta och busskortet är laddat för ytterligare en månad samt övriga utgifter som jag har är betalda. I slutet av månaden kan det vara dåligt med pengar och då har jag oftast inte råd med några extra utgifter, men vad ska jag göra när jag behöver den där medicinen och det är drygt 1 vecka kvar tills jag får pengar? Den enkla vägen och självklara vägen är ju att be någon om hjälp med att betala för den här medicinen som behövs, sedan finns det andra alternativ som är både dåliga och fel. Samt att dessa alternativ har fler dåliga konsekvenser som följer med, jag kämpar varje dag för att aldrig igen ta fel och dumma beslut. Men även jag som försöker och kämpar med detta kan göra fel, är det inte mänskligt att göra fel? 

Jag använder mig själv i detta inlägg då jag har varit i sådana här situationer, när man fylls av ångest och man inte tänker eller bryr sig om vad som faktiskt är rätt och fel. Det hände mig ärligt talat här om veckan och för det hade jag ordentligt med dåligt samvete och självklart kom ångesten, så fort jag tänkte på mitt dåliga beslut. Sedan kom möjligheten då jag kunde ställa allt till rätta, så gott det nu går när jag gjort något fel. Så nu när jag tänker tillbaka på det jag gjorde fel, ser jag plötsligt saker som jag inte tänkte på tidigare när jag var mitt uppe i situationen. Nämligen att jag har chansen att diskutera med mig själv och stoppa att sådant här händer igen, på ett väldigt tidigt stadium. 

Jag gjorde ett val som gav dåliga konsekvenser, det för att jag sket i vad som är rätt och fel samt att jag visste jag skulle få dåligt samvete. Nu i efterhand när jag ser på det inträffade, är det tydligt att jag lät min ångest ta allt för stor plats och det faktum att jag inte bad om hjälp. För jag hade möjligheten att be om hjälp men problemet var att jag var för stolt för att be om hjälp och jag tyckte det var skämigt att be om hjälpen. 

Hur som helst så går livet vidare och jag drar lärdomar av nämnda händelser, man blir aldrig för gammal för att lära sig nya saker.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av MJ - Torsdag 2 maj 09:47

Vill Samhall ha sina medarbetare på jobbet eller ska flertalet av oss istället bli sjukskrivna?För just nu verkar det vara kaos bland cheferna på Samhalls kontor i Borås, noll koll på saker och ting. I tisdags eftermiddag ringde chefen mig, med infor...

Av MJ - Tisdag 30 april 09:35

Allégatan 17, en riktigt mysig salong mitt i centrum.Ibland får man slå till stort och boka tid hos en frisör, jag slår till på både färg och klippning. Här kan man uppenbarligen fixa det mesta, är kollega sjuk så tar en annan frisör över och tar ...

Av MJ - Tisdag 30 april 09:26

Av MJ - Måndag 29 april 13:22

Av MJ - Onsdag 17 april 17:10

Upp och ner vända världen är det som gäller på Samhall i Borås för tillfället, för ingen verkar veta någonting. Ingen planering, noll koll och absolut ingen kommunikation mellan olika delar av verksamheten. Helt plötsligt fick jag veta att jag sku...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards